Direktlänk till inlägg 28 september 2016

Lycka

Av PipSara - 28 september 2016 20:10

Jag förvånas över människors jakt på lycka. Eller snarare vad dom jagar efter, som dom tror ger lycka. Där har vi oftast sånt som jag redan förfasat mig över som framgång, materiella ting och en snygg yta. Läxan verkar aldrig läras.... Hur många framgångsrika personer är det inte som jobbar halvt ihjäl sig? Hur många kändisar är bekväma i sig själva, och helt drogfria? 🙄 Kolla på "real housewifes" of vilken håla som helst och kolla vilka intriger dom har. Hur opererade dom är. Hur avundsjuka dom är på varann. Fast dom har "allt".

Det ska vara snygga bostäder, resor, märkesgrejor, senaste versionen av allt och helst lite till och helst före alla andra. Då ska man vara lycklig. Annars får man shoppa lite till.

Och vilken stress och panik orsakar inte detta? I alla fall hos den vanlige Svensson som måste försöka leva som en kung med en narrlön. För annars är man ingen. Ingen speciell. Bara du. 

Men det finns ingen annan som du! Det är klyschigt, men så sant. Det bästa du kan göra är att vara den bästa du. För det kan ingen annan va bättre på.  Om fler började jobba i den änden tror jag världen skulle må bättre. I alla fall individen du. 

Jag gillar makaronipudding och ishockey, jag vill inte ha en Kardashianröv. Börja där! Känns bra. Mina tallrikar från mormor duger jättebra att äta på, jag behöver inga Kosta Boda för stt maten ska smaka bra.

Det skulle vara underbart med en helg i New York eller en vecka på Maldiverna, men Sverige är fantastiskt vackert det med. Och jäkligt nära. 

Om man sänker ribban så höjs nog orken. Och då orkar man leva mer. Så tror jag.

Tyvärr är idealbilden som kablas ut till oss en helt annan. Det är skräckexemplena som dominerar i media, och hos grannar och bekantskapskretsar.

Alla jävla bloggare som visar hur man sminkar, fixar,trollar,shoppar, spelar........ aaaaaaahhhhh!!!!!! Att det är sånt som når ut till ungdomar framför allt, det gör mig skitförbannad! visst, kul att kolla på som en kul grej, men när generationen morsor och farsor till dessa ungdomar gillar detta cementeras grunden till ett ytligt, självkritiskt, ointelligent puckosamhälle. Så tror jag också.

Och jag ska inte ens börja tala om program som "Paradise hotell", det kommer ta mig en halv dag att spy ur mig klart om det😝

Nä, se till att göra sånt du kan se tillbaka på med glädje istället. Livet ska levas, se till att kunna göra det ordentligt. Som du vill. Inte dom du tror att andra vill.

(Tur att jag är så jäkla bra själv) 🤔😝

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av PipSara - 25 mars 2017 23:32

är du nyfiken på hur min väg varit? vad som format mig och vilka insikter jag fått? kolla då här : https://orvokki.vulkanmedia.se/ ...

Av PipSara - 24 mars 2017 22:18

Att jobba i vården är slitigt, det är inget nytt. Men hur jävla slitigt det faktiskt kan vara, det tror jag inte många fattar. Placera Anna Book på min avdelning en fredag så får hon gråta på riktigt om man säger så. Snälla, kan inte Anna Book få kom...

Av PipSara - 20 mars 2017 20:49

Det här med aTT se saker för vad dom är, det verkar vara jävligt svårt för vissa. Att öppna ögonen och se att det finns sånt som inte är bra i vardagen verkar vara den största skräcken av allt. Kolla på Facebook och se vad som ger likes. Gulliga dj...

Av PipSara - 25 februari 2017 17:01

Varje dag kan man läsa om brotten som begås, varje dag. Det är mord, det är våldtäkter, det är kvinnomisshandel, pedofili, barnpornografi, inbrott, bombdåd och väpnade rån.Varje dag.Varje dag kan man också läsa om brottsmål som läggs ned, där gärning...

Av PipSara - 28 januari 2017 22:06

Hur kan det komma sig att utvecklingen idag, i en värld som utvecklats konstant, särskilt de sista decenniet, helt plötsligt kan tvärstanna och kliva femton steg tillbaka? Hur kan det komma sig att det plötsligt börjar bli lagligt att slå kvinnor och...

Presentation

Livet ur en Liten My's synvinkel. Högt och lågt, ris och ros, hiss och diss.

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27 28 29
30
<<<
September 2016 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards